Правилно ли слагаме туш за мигли?

мигли

                        Здравейте, скъпи приятели!

Вашият очароващ и притегателен поглед не може да се размине без дълги извити и красиви мигли. Но ако природата не Ви е надарила с този прекрасен дар, наподобяващ крилата на пърхаща пеперуда  какво да правим?! Или в последно време положението изглежда плачевно?!

Изходът е само един- правилни грижи и разумен подход при поставяне на подходящ грим.

Миглите нежно обгръщат нашите очи и ги предпазват от прах, мръсотия и малки частици. Жизненият цикъл на една мигла продължава около три месеца, след което се заменя от нова.

Оредяването на миглите настъпва поради неправилни грижи.

  • Непременно почиствайте грима преди сън, за да могат миглите да „дишат” през нощта. Една от грешките, които може да допуснете е, ако употребявате сапун за тази цел.
  • Избягвайте стресовите ситуации, които могат да ви доведат до депресия. Това състояние се отразява пагубно дори на миглите.
  • Лекувайте алергиите. Те развалят външния вид на „пърхащите пеперуди”.
  • Предпазвайте се от възпаление на очите.

Правилните грижи за миглите започват от намиране на качествена козметика, изработена от натурални продукти, без изкуствени аромати.

Никога не използвайте козметика с изминал срок на годност!

Преди да нанесете туш, убедете се, че вашите мигли са абсолютно чисти, без следи от стар грим или от мазни остатъци от козметиката за почистване. Препоръчва се да бъдат сухи и свободни от всякакви замърсявания.

Махайте грима преди да измивате лицето си. Може да използвате памучен тампон или специален памучен диск за тази цел. Продават се в почти всички магазини.

При грубо търкане на миглите, рискувате да повредите миглите. Затова задръжте памучният диск около 15 секунди върху тях, за да може почистващият козметичен преперат да задейства. На пигментните частици им трябва малко време, за да почнат да се отделят от миглите.

мигли

Открийте широко погледа си!

Придайте неотразим вид на погледа си, използвайте специална  щипки за извиване на миглите. Използвайте ги много внимателно, за да не повредите кожата около очите или да оставите част от миглите в тях. За да получите страхотен и дълготраен ефект, първо извийте миглите по-близко до корените, а после повторете процедурата в средата и в края на косъмчетата. За да подсилите ефекта, може да използвате сешоар, насочен към миглите. Внимавайте само да не прекалите с процедурата, защото после и враговете ще намерят повод да Ви одумват.

Използвайте полупрозрачна пудра!

Използвайте чиста четка, за да нанесете върху миглите слой полупрозрачна пудра. Така по-лесно миглите ще стоят разделени, по-плътни и дълги.

Спазвайте определени граници!

Най-идеалният вариант е да нанесете два слоя туш. Избягвайте престараването и нанасянето на четири слоя. Миглите Ви ще изглеждат тежки и непривлекателни.

Тушът ще направи миглите Ви дълги и плътни. Но това не зависи само от туша. Голяма роля играе и четката за нанасянето му.

Каучуковите четчици удължават от корените до върха дори и по-късите мигли.

За да имате по-естествен вид, използвайте пластмасови спирали.

Спиралите от тънки влакна удължават, удебеляват и извиват миглите в красива дъга, дори да не сте използвали щипка за целта.

Плавни движения!

Никой не желае миглите му да изглеждат като лапи на ужасен паяк! Нанасяйте туша внимателно с плавни движения, за да избегнете слепването им.

Изчистете четката на туша с мокра хартиена кърпа, за да махнете излишния туш. Не използвайте кърпата за лице.

За махнете излишния туш от миглите, натопете в топла вода памучно тампон за уши и почистете това, което не Ви харесва.

мигли

КОНДЕЦИОНЕР ЗА МИГЛИ.

Той няма да направи миглите Ви по-дебели, дълги и силни. Но той е едно добро  решение ако предпочитате естествения вид на миглите.

ИЗКУСТВЕНИ МИГЛИ.

При специални случаи понякога се налага да сложите изкуствени мигли. Така че е добре да ги имате в малката си тоалетна чантичка. Има няколко вида изкуствени мигли. Те може да бъдат като дълга лента, които са доста удобни. Може да ползвате и такива, които са на отделни групички мигли. Сложете малко лепило на кожата и с помощта на пинсета прикрепете изкуствените косъмчета там, където е необходимо.

ВГРАЖДАНЕ НА МИГЛИ КОСЪМ ПО КОСЪМ.

Ако не разполагате с време и търпение, вграждането на мигли ще Ви подари с дълги, пищни и обемни такива за три седмици. През това време няма да Ви се налага да употребявате туш. Но миглите ще искат допълнителни други грижи. Преди да отидете за процедура в салона за красота, просто добре си помислете за положителните и отрицателните страни.

мигли

Всички процедури с изкуствени мигли ще Ви дадат временен ефект. Затова ги използвайте само в изключителни случаи, защото те ще изтощят и повредят естествените Ви мигли и може да влошат визията Ви в последствие и да нанесат шамар на самочувствието Ви.

До нови срещи, скъпи момичета. Надявам се, че съм била малко полезна с моите съвети. Споделете в социалните мрежи ако имате приятелки чиито мигли приличат на „ лапите на ужасен паяк”.

Один комментарий к “Правилно ли слагаме туш за мигли?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *