Разлика между умен и ограничен мозък

Komarov

                                                                      Здравейте, приятели!

Искам да Ви напиша думите на незабравимия Дмитрий Комаров в един от последните му уроци.

„Ако желаете да бъдете успешни, изработвайте си навици които ще Ви доведат до определен резултат. Ако желаете да гниете, оставете всичко така както е и култивирайте в себе си навици, които ще Ви доведат до крах, а също така до болести, бедност и скоропостижна смърт. А съм материалист до мозъка на костите и моят подход е такъв.

Около нас няма нищо свръх естествено. Всичко има причина и следствена връзка. Ако вие сте в лоша ситуация, то никой освен Вас не е виновен за това, по точно всичките Ви ежедневни действия, които са Ви довели до това. Разберете в изкарването на пари няма нищо свръхестествено. За изкарването им не трябва да полагате някакви свръх усилия и някакво супер умствено напрежение.

Има една поговорка „Щом си толкоз умен, защо си толкова  беден?”

Аз мисля, че тази поговорка в корените си не е права. Всичко е точно на обратно. Беден е именно, защото е умен. Умният човек притежава много по-развит мозък. А развития мозък има по-широка и сложна конструкция. Именно тази сложна и широка конструкция му пречи да бъде богат и щастлив. Развитият мозък е по-емоционален, по склонен на самопроучване, по критичен и не доверчив. Той има повече филтри на пътя на информационния поток.

Пример

Казват на ограничения човек да отиде в един склад. Да купи една стока за 2 лева. Да отиде на пазара и да я продаде по 4 лева. Той и така ще направи и в края на деня ще притежава прилична сума в джоба.

Ако същото се каже на умния, какви ще бъдат вариантите? Хайде кажете, нали сте умни? Говорете за себе си, аз ще записвам.

Първо

Защо той ми разказа за това? Защо като той сам може да отиде да купи по 2 лева стоката и да я продаде за 4 лева. Тук има нещо съмнително.

Второ

Да допуснем, че купя стоката за 2 лева и изведнъж се окаже,че тази стока на никого не е нужна и няма да мога да я продам. Или по 4 лева никой няма да я купи. Пък дали на някого е нужна тази стока?

Трето

Защо трябва да вървя до там пеша като мога да взема транспорт и да пътувам по-бързо и да прекарам повече товар?

Четвърто

А как ще се занимавам с това като не разбирам за тази стока нищо. Трябва да изуча тази стока, нейните особености, характеристиката, да стана специалист по този въпрос, а после да се занимавам с продажбата.

Стига ли Ви? Разбрах те ли за какво става дума? По-сложният мозък на човека му пречи да изкарва пари и не му помага.

Ако Ви дадат лопата да изкопаете яма, то колкото и да визуализирате, колкото и да си представяте, че ямата се изкопава, да се напрягате умствено, да искате помощ от скритите доброжелателни и всемогъщи сили, ямата все едно няма сама да се изкопае. Ямата ще се образува само тогава, когато вземете лопатата и почнете да копаете.

Ако искате да достигнете резултати в материалния свят, ще Ви се наложи да употребите реални физически усилия.

Организацията на мозъка на ограничения човек не му позволява даже да предположи, че в живота може да постигнеш нещо просто като си мечтаеш.

Какво да правят умните хора, които искат да постигнат успех, но сами си пречат на това. Има изход и той е прост.

Нашият тънко организиран мозък, можем да го измамим. Да му се зададе такава траектория, че след кратко време ще видите резултатите.

Това можем да направим с помощта на нашите навици. Нашите навици са нашето зло и нашата панацея. Това са нашите автоматизирани действия, които ни водят към някакъв резултат. Какъв именно, зависи само от Вас.

Ако всеки ден правите някои определени действия в живота си и имате резултат от своите действия на вятъра, то защо смятате, че може да изплавате като продължавате да вършите същите действия.

Започнете да правите нещо друго и ще имате друг резултат. Не знам дали ще бъде по- добър или не.

Кратката схема да поправите своя живот е много проста. Изкоренявайте лошите навици и ги заменяйте на добри.

Но това е на теория, разбира се. Но в реалния живот ситуацията е такава, че трябва да знаете схемата.”

А това е последното интервю на Дмитрий Комаров. Ако знаете добре руски, имате късмет. Ако не сте учили този език, включете си субтитрите.

Каква ще бъде схемата зависи само от Вас. Намерете това, което Ви доставя удоволствие — развивайте и усъвършенствайте своя талант. Всеки човек има нещо, което му харесва да прави. Има много литература и уроци в Интернет. Превърнете хобито си в бизнес.

Ако не можете да се ориентирате, непременно си намерете наставник. Сам ще вървите много дълго по този път. Ще се наложи да заплатите за знанията, ако желаете бързи резултати. Вие ще можете да бъдете свободен човек и да изкарвате парите си сам.

Искам да добавя още, че умният човек винаги се съобразява със всички морални догми и малко да стъпи настрана, дълго преживява.

Всички закони са направени от хората и не се спазват точно от тези, които ги създават. Затова животът е несправедлив. Обичайте първо себе си, за да се научите да обичате и тези около вас и да полагате грижи за тях.

Желая ви успех! До нови срещи! Споделете в социалните мрежи!

Один комментарий к “Разлика между умен и ограничен мозък

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *