С какво можем да заменим кафето?

Препоръчваме тази статия предимно на нашите пристрастени към кафето читатели, но всички останали биха могли да се възползват от малко информация за това как да получат допълнителна енергия в безсънния или дълъг ден, който предстои.

Между другото, мненията за кафето са разделени, тъй като са известни както неговите положителни, така и отрицателни ефекти. В интерес на истината, с известно внимание, ние също можем да оформим нашите навици за пиене на кафе, така че да се вписват в профила на здравословния начин на живот. Като започнем например със значително намаляване на количеството, без да го пием веднага сутрин на празен стомах и като вземем предвид, че високото му съдържание на фосфор потиска усвояването на някои минерали. Поради тази причина не е препоръчително да пиете кафе непосредствено преди или след хранене, опитайте се да го правите с интервал от поне 1 час.

Зелен чай

Е, да минем по същество, с какво може да се замени тази черна напитка! Първият ни съвет е зелен чай. Много от вас със сигурност са чували или чели за множеството положителни ефекти на зеления чай върху нашето тяло. Те включват физическо и психическо съживяване. Вкусът е малко горчив, но ако го пиете редовно, можете да свикнете с него. В случая със зеления чай всъщност не е нужно да сме търпеливи, тъй като няма реално ограничение, можем да пием до 8 чаши от него на ден. Освен за освежаване, той помага и за детоксикацията на тялото ни, намалява образуването на акне и има антибактериален ефект.

чай ройбос

Следващото ни предложение е чай ройбос. Това обхваща смес, направена от младите издънки на южноафриканския храст от червен земен лист. Въпреки факта, че съдържанието на кофеин в него е равно на нула, той напълно освежава тялото. Съдържа само минимално количество танинова киселина, но повече калций, цинк и магнезий. Освен това, благодарение на антиоксидантните си свойства, забавя стареенето и намалява риска от развитие на рак.

кожа

Освежаващо движение

Можете също така да помогнете на тялото си да се съживи с малко сутрешни и следобедни упражнения. Не е нужно веднага да бягате няколко километра или да правите всякакви фитнес упражнения. За освежаване са достатъчни няколко бавни кръга на главата надясно и наляво, а ако можете, кръговете на тялото също могат да бъдат много ефективни. Няколко дълбоки вдишвания също могат да ви помогнат да се събудите малко. Тези малки неща не струват пари и отнемат само няколко минути, така че не пречи да ги включим в ежедневието си.

Чай от мента

Чаят от мента също може да помогне за изглаждане на сънливите сутрини и да ви даде тласък да „преживеете“ следобеда. Въпреки че не е известен предимно със своя ободряващ ефект, той наистина може да помогне много за ревитализиране на тялото. Освен че ободрява, успокоява нервите, намалява оплакванията, причинени от студ и подпомага храносмилането.

Ако сте свикнали да пиете няколко кафета на ден, може да бъде голяма стъпка да замените някои от тях с една от опциите, изброени в статията. Ако сте пили кафе дълго време, абстиненцията може да причини и физически симптоми, като главоболие. Затова препоръчваме смяната да не е понеделник, а за време, в което прекарвате поне два последователни дни у дома.

Източник: https://elet-blog.hu/mivel-helyettesithetjuk-a-kavet/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *