Секс и здраве

секс

                         Здравейте, мили приятели!

   Каквото и да се говори за секса, не можем да отречем, че това е едно страхотно, приятно изживяване и ни носи огромна полза за нашето здраве.

Почакайте, не се хвърляйте в леглото,завличайки партньора в движение, преди да ви разкажа някои интересни неща!

Ако сте изнервени и не се чувствате в зоната на комфорта, вземете си парче шоколад и се пренесете в „Страната на удоволствията”.

Вижте някои изследвания на учените, които вместо да намерят начин да спасят изчезващите видове във фауната и флората, вечно се ровят в това как да увеличат прираста на населението на задъхващата ни планета.

—Сексът, като изключим лекарствата, е едно от най-добрите обезболяващи средства. При повишаване на възбудата, в кръвта бурно почват да се отделят хормони. Още с прегръдката отделяме окситоцин, който ни дава чувство на щастие, спокойствие и благополучие.Стресът се снижава, увстваме все едно, че сме изпили”любовен елексир”.

Следват хормоните ендорфин и серотонин,които не само увеличават удоволствието, но и ви карат да забравите за мигрената, болките в гърба и мускулите.

—Колкото и да ви се вижда чудно, но е научно доказано, че съприкосновението със спермата, увеличава настроението на жената при половия акт. Мъжете не остават ощетени. Следва понижение на кръвното налягане, намалява стреса, а депресиите отиват при въздържателите.

секс

—Сексът и спортът са взаимно свързани. Ако искате желанието за луда любов да се върне, не се изтягайте с вестник пред телевизора и пуканки с бира на масата.Скачайте, лентяи! Обуйте спорния екип и на пътечката в близкия парк.Не забравяйте да вземете и половинката, защото като се върнете може да е заспала. Спортът повишава желанието за секс, а по-честият секс подобрява физическото състояние. Половин час секс изгаря близо150 калории.Така ще можете да си позволите някоя”издънка” в диетата. За силния пол остава плюса, че редовният фитнес ги прави по-мощни в тяхната мъжественост.

—Изследванията в Шотландия показват, че двойките, които правят секс няколко пъти в седмицата, изглеждат 10 години по- млади. Сега разбирам защо северните красавици си строшават краката лятото да дойдат на нашето море.Оргазмът спомага за отделянето на естроген, който кара кожата ни да сияе, а косите да блестят. Малките утринни удоволствия ще ви накарат цял ден да изглеждате фантастично.

—Редовният полов живот при мъжете намалява риска от инфаркт и инсулт. Намалява се процента на заболяване от исхемическа болест на сърцето.Жените от своя страна получават редовен месечен цикъл и стават по спокойни. Ех, това за жените не важи ако са забравили противозачатъчните!

—Малко звучи изненадващо, но спермата съдържа минерали като магнезий, калций и цинк, които влизат в състава на зъбите. Много от продуктите за поддържане и плакнене на зъбите съдържат тези елементи.Не искам да ви давам някакви конкретни съвети. Вие сами можете да решите дали трябва да използвате тези знания, ако сте си забравили четката за зъби.

секс , здраве

—Редовната еякулация при мъжете понижава риска от заболяване на простатата.Прекомерната полова активност от 20 до 30 години, увеличава риска от заболяването, докато редовния полов живот след 40 години- намалява риска. Това означава, че не трябва да се отказвате от удоволствията в зряла възраст.

—Другата добра новина на редовния секс е, че качеството на сперматозоидите се повишава поради по-малкия престой в мъжките органи. Така Процентът на увреждане на ДНК намалява и това води до по-голяма вероятност за оплождане за тези,които искат да имат деца.

—Контактът със спермата при бременни жени снижава риска от патологии. Съдържащият се белтък в нея HLG-A, поддържа имунитета на жената и понижава вероятността от патологии.

—Подобрява се обонянието. След половият акт се образува хормонът пролактин, който спомага за образуване на нейрони в обонятелните луковици в мозъка,които отговарят за обработване и възприемане на миризмите.

—Двойките, които правят по-често секс, страдат по-рядко от инфекции. Причината е по-високият процент на имуноглобин А, изследван в слюнката им.Така, че целувката не винаги е размяна на микроби!

секс,здраве

Кога е най-доброто време за секс

—Празниците, сватбите, рождените и именни дни ви отнемат всички сили.  Когато се връщате в къщи, единственото желание е да хвърлите тесните дрешки и неудобни обувки, да вдигнете краката на малката масичка и да гледате в тавана.

Затова помислете за приятните преживявания преди да излезете.В резултат ще бъдете с повдигнат тонус, искрящи очи, лъскава грива напук на завистниците.

—По време на цикъл,сексът ще намали болките, тъй като съкращението на матката ще предизвика отделянето на хормона окситоцин. Вместо да пращате мъжа си за лекарства, по-добре прекарайте няколко приятни мига.

—Жената получава най-ярък оргазъм седмица преди цикъл.Половите органи са по-чувствителни в този период вследствие на задържаните течности в организма. Друг важен момент е 14-тия ден от цикъла, когато се извършва овулацията.Тогава не само тялото, а и цялата природа крещи за любов.

—Не може да не сте забелязали ,че мъжете често сутрин се събуждат с ерекция. Тогава защо да чакаме чак до вечерта. Просто навийте си малко по- рано  будилника и се отдайте на страстите си, когато сте заредени с най-много енергия. Сутрешният секс е коренно различен от този, който правите вечер по задължение.

секс,здраве

Имах една позната, която ми разказваше. В неделя почистих цялата къща, изпрах всичко, сготвих три ястия и десерт.Изгладих прането, изкъпах се и казах на мъжа ми:”Ела в леглото да си изпълня последното задължение,защото ми се спи!” Романтиката беше избягала през комина.Коледа беше далеко и трябваше доста време, докато се върне отново по същият път, придружена с белокосия дядо като закъснял подарък.

—След тренировките във фитнеса, ще се чувствате стегнати и по-уверени в себе си.Това ще повиши самочувствието ви и да се почувствате по-разкрепостени.

—Дългите години съвместен живот, мисионерската поза всеки почивен ден не допринасят никакви изненади.Навийте часовника преди да запеят първите петли и изненадайте половинката с горещи ласки.Уверявам ви, той няма да се разсърди

—Отпуснете се в почивните дни и флиртувайте с половинката. Особено ако сте сами и навън вали, спокойно можете да прекарате един почивен ден, излежавайки се.направете си романтична вечеря на свещи.

—В топите дни може да планирате пикник навън сред природата.Слънцето повишава отделянето на  хормона серотонин и вашето прекрасно настроение. Импровизирайте и това ще ви донесе много весели и приятни спомени.

— След преживявания, които дълбоко са ви накарали да изпаднете в стрес -например катастрофа, гледане на филм с ужаси или жесток скандал, тялото произвежда много адреналин и се чувствате възбудени. За да не изпаднете в депресия и да се развеселите- правете секс!

секс,здраве

—Преди лягане може да прочете заедно с партньора си откъс от еротично четиво. Това може да ви възбуди и да забравите колко сте уморени от трудния минал ден.

—Доказано е, че секса въвежда нервната система в ред, понижава стреса, успокоява. Ако правите любов преди публична изява, ще се справите чудесно и по-малко ще се вълнувате на презентацията.

Ако имате понижено либидо, най-вероятно имате липса на микроелементи и витамини. Ако не ви достига желязо, ставате апатични и вяли. Дефицитът на фолиева киселина ви прави уморени и без сили за секс. Снабдете се с мултивитамини, които ще ви върнат желанието за живот. Единствената ми препоръка е да внимавате да не увеличите количеството на приема на храна, което е честа реакция от тази процедура.

Как да познаем кога жената или мъжът са готови за секс:

—Разширените зеници са признак на полова възбуда. В резултат на това очите на партньора почват да блестят и да хвърлят искри. В този момент не се колебайте.

Внимавайте само дали партньорът е спокоен или нервен. Ако е нервен, възбудата е от друг характер и може да ви фраснат някоя дамска чанта в главата.

—Другият признак за сексуално желание е учестеното дишане.То е дълбоко и учестено. Когато тялото се готви за секс, мозъкът подава сигнали за насищане на кръвта с кислород.

Обърнете внимание дали асансьорът ви е повреден и половинката ви се е качила до 8-мия етаж с пълни чанти от магазина, защото пак е възможно да сгрешите.

Може би ще се попитате как да си изберете по-страстна съпруга.Ще я познаете по широкия ханш. Жените с по-широк таз раждат по-лесно. Самата природа ги е създала с мисията за възпроизводство. Тези жени много повече ги влече към полов контакт.

секс,здраве

Само, че правете разлика между широкия ханш и дебелия ханш, защото втория обича повече лентяйството.

И все пак, не се увличайте, защото всяко правило си има изключение!

Довиждане,мили приятели! Надявам се, че сте се забавлявали! Харесахте ли статията, споделете я с приятели в социалните мрежи!

Секс и здраве: 2 комментария

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *