Тайните на арабските красавици

araby

                         Здравейте, мили момичета!

Днес ще надникнем в харема на източните красавици и дано не попаднем на някой мавър, защото са много досадни.

Макар,че арабските  жени са забулени и скрити от чужди погледи, за тяхната приказна красота се разказват легенди.
Как на тези скромни жени им се отдава да изглеждат разкошно? Какви тайни знаят?

Дали повечето време прекарват в салоните за красота? Не. Всичко е много по-просто. Жените поддържат своята красота и младост, благодарение на използването на естествени компоненти.

Все пак някои неща успяхме да разкрием и сега ще ги споделя с Вас.

Грижи за косата.

Преди да измият косата, арабските жени правят маска на косата и кожата на главата от кисело млеко. Киселото млеко възстановява структурата на косъма и прави косата гладка и блестяща.

Ако искате да опитате, по-добре сами си пригответе млекото, тъй като това в магазините няма да донесе очаквания резултат.

Боя за коса.

Арабските жени не признават химическите модерни бои. Те предпочитат къната. Безцветната къна отлично подхранва косата и укрепва корените. За тези, които желаят да получат друг нюанс на цвета, арабските красавици добавят естествени оцветители към къната.

Грим за очи.

За красивата си очна линия и вежди изкусните красавици използват моливи от антимон, който също е естествен продукт. Той има и лечебно свойство да укрепва луковиците на миглите, спомага за бързата им регенерация, премахва зачервяванията и умората.

На изток дългите пухкави мигли и гъсти вежди се считат за еталон на красота. Затова арабските момичета от ранна възраст използват за стимулиране растежа на миглите и  сгъстяване на веждите натурално масло от осма, което е способно да „събуди” дори заспалите луковици.

Грижи за лицето.

За почистване на лицето източните красавици използват натуралния продукт розова вода. Тя напълно заменя почистването с мицеларна вода. Има успокояващ ефект, премахва възпалението и червените участъци на кожата.

Европейските момичета през всички сезони се стремят да имат бронзов загар. Арабските чародейки пък се стараят да имат млечен бял и нежен цвят на кожата. Те използват естествен продукт за избелване на кожата-лимонена киселина. Ако искаш да имаш свежа и сияеща кожа, протривай  лицето си със сок от лимон.

Маска за лице.

Най-популярната съставка за маска за лице е куркумата.

Лесно е да направиш такава маска:

2 супени лъжици брашно,

щипка куркума,

2 супени лъжици прясно млеко,

2 супени лъжици розова вода.

Нанесете маската на лицето за 20 минути.

Грижи за тялото.

Основната баня е тип „сауна”. Но тук има специален режим. Не е толкова горещо и е идеално за тези, които не понасят високите температури. При престой в такава баня, от организма чрез порите излизат всички мръсотии и кожата става гладка и бархетна.

Друга хитрост е, че красавиците винаги носят със себе си скраб за тяло. Най-популярната рецепта е утайката на кафе.

Ти можеш да я използваш в чисто състояние или да я смесиш с гел за душ.

Парфюмерия.

Може да се учудиш, но и най-богатите арабски красавици, имащи достъп до селективна парфюмерия, досега имат предпочитание към натуралните аромати. Те са създадени от традиционни източни масла. Любимите им аромати са сандал, мускус, жасмин, роза и ванилия.

Цялата арабска парфюмерия се създава на маслена основа, без спирт и затова има траен „вечен” аромат.

До нови срещи, мили приятелки! Споделете в социалните мрежи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *