Запалете дафинов лист и ще се удивите от резултата

дафинов лист

 Здравейте приятели!

Днес ще ви разкажа нещо много интересно.

Всеки дом притежава своя собствен аромат. Някой ухае на кафе, друг на парфюм, а трети на топло мляко или вкусна гозба.

Но понякога като прекрачим нечий праг, ни обгръща свежест и чувство за невероятна чистота. При това се чувствате несравнимо уютно, защото това не е аромат от изкуствен освежител на въздуха.

Това е дом на хора, които са посветени в тайния способ, койтое дошъл от древните римляни и гърци.

Те са използвали дафиновия лист не само в кулинарното изкуство. Използвали са го и като средство за прочистване на помещенията от неприятен мирис и мухъл. Те просто са запалвали листо от дафинов лист…

Между другото, ако правите тази процедура често, може не само да се отървете от лош мирис. Може да предотвратите някои болести и да подобрите своето самочувствие.

Доказано е, че аромата на тази подправка действа успокояващо на нервната система и намалява чувството на болка.

Дафиновият лист може да предотврати пристъп на епилепсия, да се бори успешно със стреса, чувството на умора и безсъницата. Това се дължи на съставката му цинеол и някои специфични ефирни масла, които освобождават дихателните пътища и способстват на отпускане на целия организъм.

За да почувствате успокояващия ефект след 10 минути, сложете в чист пепелник няколко сухи листа от дафинов лист и ги запалете. След няколко минути ще почувствате приятния аромат, който ще изпълни стаята.

Освен това лавровият лис се явява като един от най-ефективните в борбата с хлебарките. Ароматът гони хлебарките и е напълно безопасен за децата и домашните любимци.

Може да използвате и свежи листа,  но за предпочитане са сухите, защото техния аромат е по-силен.

Трудно е да се изброят полезните свойства на дафиновия лист. Някои го използват като подправка, други за лечебни цели, за бита, трети като талисман срещу негативна енергия.

Не забравяйте следващия път като посегнете да си купите подправки, да си вземете от тези вълшебни лист.

До нови срещи, скъпи приятели. Споделете в социалните мрежи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *