Защо лъжат мъжете и как го правят

man liar5

                    Здравейте, мили приятели!

Случва се да сме леко разсеяни или уморени. Думите, промълвени от устните на любимия, прелетяват като шепот на вятъра край ушите ни. В този момент сме до болка доверчиви и не сме в състояние да различим леко изкривените нотки на издаващия тембър, който ни предупреждава : „Внимание! Нещо не е наред!”

Често чуваме как песимистът и оптимистът се изказват за чаша, чийто обем съдържа ½ вода.

Оптимистът казва, че чашата е пълна наполовина.

Песимистът се оплаква, че чашата е наполовина празна.

Кой казва истината? Нали истината е една…

Така е с лъжите. Понякога се оправдаваме, че има „благородна лъжа”.

Доктор Хаус казва, че практически всички хора лъжат и ако разговорът продължи повече от 15 минути, не може да се размине без някоя опашата лъжа.

Винаги съм мислила, че женските изобретателни клюкарки държат първенството в лъжите. Но какво се оказва в същност? Статистиката сочи, че мъжете лъжат два пъти повече от жените. Това важи с още по-голяма сила за по-младите мъже.

liar manЗащо и как лъжат мъжете

Ще попитате защо лъжат мъжете. Ще Ви отговоря, че в повечето случаи за това са виновни „лошите жени”, които ги принуждават да правят това.

Мъжете се стараят да избегнат конфликтни ситуации с жените.

Мъжете се изправят лице в лице в конфликтна ситуация с представителите на своя пол.

Те просто няма какво да „делят” с жените. Нямат общи обекти на ухажване, не си мерят конските сили на „любимите играчки” и не си сравняват „свалените бройки”.

Когато усетят, че мирише на скандал, мъжете предпочитат да измислят набързо някоя безобидна лъжа, с която да „умилостивят” жената. Та кой обича да му говорят на висок тон неща, които предпочита да не чува. Особено ако не можеш да надприказваш отсрещната разярена тигрица. Всички сме виждали как огромно куче се изнася в тръс при появата на малко лаещо до припадък кученце.

Мъжете се страхуват от провал.

Развитото его на силния пол им пречи спокойно да посрещнат думичката „не” или да бъдат отхвърлени. На страхът „очите са големи”. Те предчувстват, че ако кажат истината, може да се провалят и техния инстинкт ги принуждава да излъжат.

Мъжете мразят да дават обяснения на жените.

Жените често задават хиляди въпроси един през друг и объркват мъжете. Ако пропуснат нещо в обясненията, това веднага се тълкува като умишлено скрита истина и следва кръстосан разпит. Мъжете предпочитат да хванат вестника и да прочетат спокойно новините. Те искат от жените спокойни вечери и да пропуснат обясненията от типа с какъв тоалет е била колежката.

Мъжете лъжат за незначителни неща и за забавление.

man liar1

Често се случва мъжете да преувеличават комичните ситуации и да обрисуват някое събитие с по-ярки краски. Просто, за да бъде по-интересно.

Случва се понякога женат да го посрещне със сърдит поглед на вратата и да ги питат защо закъснява след работа. Той не смее да каже, че е ходил да търси подарък за рождения ден на детето, защото ще бъде обвинен, че се е захласвал по красивата продавачка в детския магазин. Първото нещо, което му идва на ум е, че е спукал гума, че е бил арестуван или че са му правили изкуствено дишане.

Мъжете лъжат, за да не кажат нещо неудобно.

Има истини, които не се говорят на всеослушание. Те няма да помогнат на никого, а може само да навредят.

Как да кажеш на шефа, че жена му ти хвърля закачливи погледи?

Мъжете изричат малки, големи, значителни и незначителни лъжи. Понякога така се объркват в тях, че излизат виновни без даже да  подозират, че може да бъдат обвинени в подобно действие.

Мъжете лъжат, защото не искат да наранят партньорката си.

Често водени от силни чувства и емоции, мъжете не признават истината на жената до себе си, за да не я обидят. Те виждат рошавата прическа и размазания грим, но не искат да пропуснат назряващия миг на удоволствие и казват: „Прекрасна си!”

Причината да не казват винаги истината се крие в жените. Може би, когато мъжът е казал истина, която не се е харесала и е получил скандал, го е накарало да получи добър урок.

Ако жената иска да чуе истината, трябва да престане да се обижда от откровените отговори на мъжа.

Мъжете лъжат, за да докажат колко са велики.

liar man

Любимите мъжки думи са „много” и „най- голям”. Често постиженията в живота им са средни или малки. Но те обичат да разказват как изкарват „много пари”, как имат „много гаджета”, как колата им е „много бърза” и как са „най-големите любовници”.

Това се дължи на техните „големи” мечти и те лъжат пред непознатите хора така убедително, че чак сами почват да си вярват.

Причината за тези лъжи е мъжката неувереност или желанието  да се хвалят.

Но има случаи, когато мъжете скриват умишлено пред другите своите изкарани пари, считайки че това е тяхна лична работа.

Мъжете лъжат за жените, с които са били.

И двата пола лъжат относно партньорите, с които са били. Мъжете искат да покажат колко голям опит имат с жените. Според едно изследване трябва да разделим обявената бройка на мъжа на 4, а на жените да я умножим на 4.

Мъжете лъжат за истинските си чувства.

Прието е мъжете да не плачат и да не показват своите емоции. Те искат да изглеждат силни в нашите очи. На тях им е по-удобно да кажат, че всичко е наред и да скрият какво ги гложди. Ето защо те ходят много по-рядко на психолог, отколкото жените.

За какво лъжат мъжете на първа среща?

Мъжете мислят, че първото нещо, с което могат да впечатлят жената са парите. Ето защо те преувеличават в разказите си своите

доходи, говорят, че заемат ръководни постове, докато всъщност са шофьори на шефа и колата, която са паркирали не е тяхна.

Те не си признават, че в свободното време гледат мачове с приятели и пият бира. За тях е важно да кажат на момичето отсреща това, което то иска да чуе. А именно как обичат да четат стихове, любовни романи, колко са мили котките и всички домашни любимци. Колко е приятно да сготвиш вечеря и да я сервираш на масата със запалени свещи. Понякога мъжете лъжат и за възрастта си, в зависимост какъв е случая. Проучванията показват, че кризата на средна възраст не напразно е обявена за мъжки приоритет.

manipulation

Най-известните „ТОП” лъжи на мъжете:

 • Никога няма да те излъжа!

Чуете ли тези думи, бъдете нащрек. Няма хора, които не лъжат, било благородно или по друга причина. Само споменаването на това показва, че точно в момента се измисля нова лъжа.

 • Готвиш по- вкусно от мама.

Не изнудвайте мъжа да хвали яденето Ви, след като и Вие виждате колко е безвкусно. Научете се да готвите или поръчайте пица.

Не се надявайте да излъжете небцето му. Ако не се справяте добре в кухнята, просто позвънете на старата вещица да Ви каже някои рецепти.

Гответе по-често и опитвайте с лъжица какво бърбальокате.

 • Нямаш излишни килограми.

Моя близка цял живот ни питаше дали е дебела, колкото жената която минава по улицата. После се сравняваше с другата втора жена на пейката.

Престанете! Погледнете се в огледалото или се качете на кантара, сложете ключ на хладилника и го дайте на някой злояд от семейството. Не принуждавайте мъжа да лъже, а после да го тормозите, че не е искрен.

 • Не съм готов да се обвържа.

Това означава, че не държи много на Вас. Вероятно си има други планове с друга жена, а Вас държи за всеки случай, като резерва на скамейката.

От друга страна може да е страхливец и да не желае да поема отговорност. Как ще разчитате на този човек?!

 • Виждам само теб.

Мъжът е роден ловец. Първичният му инстинкт е да оплоди, колкото може повече жени. Макар, че в днешно време това вече не е заложено в неговото съзнание, защото ще му струва твърде скъпо. Но не може да му забраните да гледа. Той без да осъзнава се вторачва в огромния бюст на идващата срещу него блондинка. Грешката на действията си разбира чак, когато го сръчкате в ребрата.

Това не означава, че забравя за Вашето присъствие. Не Ви ли се е случвало и Вие да се загледате по някой красив мъж или жена? На красивото просто е приятно да се гледа и толкова. Очи пълни, ръце празни.

 • Ще ти позвъня.

Най-бързият и лесен начин да се отървете безболезнено от някой. Мислите, че телефонът Ви се е повредил, проверявате звука и батерията, но уви. Не бързайте да си купувате нов телефон, защото повредата не е във Вашия. Проблемът е в лъжеца.

man liar4

 • Ще си останем добри приятели.

Това твърдение изречено от жена, може да се окаже истина. Жената е по-състрадателна и носи майчини чувства в себе си. Тя не може да зареже мъжа като мръсно коте на тротоара.

При мъжа това е просто изход от положението. Той тълкува това като проява на слабост.

 • Ти не приличаш на другите жени.

Помислете дали не го е казвал и на предишните партньорки. А може би това му е любим израз, с който да погъделичка самолюбието Ви. Прекалено е красиво, за да е истина. Отначало чувате това, а после- „Всички жени са еднакви!” Боли нали, така че не вярвайте на подобни изблици. Това е похват на обиграния любовник с цел да Ви замъкне в леглото.

 • Не ти се обадих, защото бях много зает.

Когато мъжът е влюбен, той ще Ви позвъни даже от тоалетната на службата. Това е смешно оправдание на мъж, който въобще е забравил за Вас и когато Ви е видял се е сетил, че е обещал нещо.

man liar3

 • Никога не гледам порно.

На всеки се е случвало да гледа. Мъжете го казват, за да не си помислите, че не сте му достатъчна или че са развратни.

Те не искат да създадат комплекс на жената, че не е  достатъчно добра в леглото. Но едва ли има жена, която може да повярва на тази лъжа.

 • С никоя не съм правил такъв страхотен секс.

Всяка жена иска да вярва, че е най-добрата в леглото и че никоя не може като нея да подлудява мъжете. Тя не може да се досети, че съществуват професионалистки, които може така да ти подпалят чергата, че да ти изгори цялата къща.

Но когато мъжът обича една жена, тя е най-прекрасна за него навсякъде.

 • Не мога да проумея защо тази жена ми пише съобщения.

А мислите ли, че някой е дал телефония номер на тази жена. И защо не спира, явно се отговаря на тези съобщения. Бъдете бдителни, явно Ви изневеряват или най-малкото се канят да го направят.

man liar2

 • Аз съм виновен за всичко.

Той просто има желание да се отърве от вас и си плюе на петите. „Не те заслужавам” означава „Не мога да те понасям”.Това е най-лесния начин при раздяла. Приемете раздялата с достойнство и продължете напред.

 • Харесва ми да съм с твоето семейство.

Това е принудително измъкнато обяснение. Едва ли някой рита да слуша досадните намеци на тъщата колко би било по-добре ако беше обърнала внимание на Пешо. А тъстът все да пита кога ще дойде повишението в службата.

 • Харесват ми твоите приятели.

Всъщност той ги намира за скучни, освен приятелката ти с необуздания език.

Ако не се притесняваше, щеше да Ви предложи всеки сам да се среща със своите приятели.

 • Ще работя до късно.

Иска малко време за себе си, за да се срещне с приятели на бира, но не иска да Ви нарани като Ви пренебрегва.

 • Не съм получил съобщението ти.

Разбира се, че го е получил. Но така е по-удобно да каже, че не му е било до Вас, когато е гледал мача с приятели. По-лесно е да обвини мобилния оператор. Не се ядосвайте. Знайте, че не само Вие, но и мъжете се нуждаят от лично пространство.

man liar

 • Ще запазя дълбоко твоята тайна.

Не забравяйте, че мъжете са по-големи клюкари от жените. Той само ще сподели със сестра си и най-добрия си приятел, те със своите половинки и така докато Вашата малка тайна ще стигне до Вас.

До нови срещи, скъпи приятели! Надявам се, че съм Ви била полезна. Ако е така, споделете в социалните мрежи!

 

Один комментарий к “Защо лъжат мъжете и как го правят

 1. Ирина

  Често мъжете се оплакват, че докато правят любов, партньорките им са прекалено пасивни. Не, че те не са спрямо жените, но това е друга тема.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *