Живей за мига

f

                                                 Привет!

Имаш ли желание да убиеш някого? Не можеш да го направиш? Може би ще го направиш в съня си.  Ще се събудиш и ще се почувстваш удовлетворен. Ако се притесняваш да не объркаш реалността със съня, затвори вратата на спалнята и убий възглавницата. В никакъв случай не убивай човек.

Тази съзнателна медитация ще ти донесе огромно прозрение.

Когато се замислиш за смъртта, си  представяш нещо мъгляво и далечно. Но ако за миг ти се случи да я погледнеш в очите, целият ти живот минава бързо като на кинолента. Виждаш, че не можеш нищо да върнеш. Не можеш да поправиш някои грешки.Бъдещето изчезва, преди да се сетиш за него. Дори да се сетиш за секунда, съзнанието мигновено го отхвърля.

Но ако намериш спасение, няма да мислиш и живееш както преди.

 • Животът е толкова кратък, че няма смисъл да се терзаеш по изгорялата и изстинала пепел на миналото.
 • Изживявай пълноценно всеки миг. Помни, че животът може да бъде прекършен всеки момент. Тази минута може да бъде последна.
 • Ако трябва да направиш нещо, длъжен си да го направиш сега и тук.
 • Често отлагаш някои задачи, защото се притесняваш и те е страх. Но тази терапия ще те накара да превъзмогнеш колебанията си. Когато се страхуваш да направиш нещо и го отлагаш-живееш в агония. Но ако веднага го направиш и решиш проблема, бързо отхвърляш от раменете си голям товар.
 • Често отлагаш разни задачи. Вътре в теб се надига диалог с твоята същност, който прераства в крещящ монолог. Спри да отлагаш!

f1

Живей точно сега!

 • Колкото повече живееш в сегашния момент, толкова по-малко ще чуваш вътрешните гласове и ще спреш да умуваш напразно. Когато човек не иска да направи нещо, което трябва да свърши, той намира куп оправдания.
 • Вечно живееш за утре, а то все не идва и не може да дойде. Това е невъзможно! Това, което идва, винаги идва днес. А ти продължаваш да жертваш днеска заради утре, което никъде го няма.

В следващия момент започваш да мислиш за миналото, което някога си разрушил и пожертвал за нещо, което не е успяло да дойде при теб. Продължаваш да отлагаш нужното за утре.

 • Мислиш, че това което си загубил, можеш да го поставиш или намериш в бъдещето. Но това е напразна утеха.
 • Това нервно напрежение между миналото и утре, ти взима всички сили. В главата ти шумят крилата на блъскащите се мисли. Докато не спре този вътрешен хаос, не можеш да намериш спокойствие.

f2

Опитай се да бъдеш, да живееш, да чувстваш настоящия миг на твоя живот и се постарай да го завършиш и да го изживееш пълноценно!

 • Мислиш, че нямаш тишина и покой в душата си, защото всичко около теб е неправилно. Според теб-ти не си отговорен за това.
 • Въобразяваш си, че ако намериш идеалната жена, спечелиш апартамент и кола от лотарията, животът ти ще стане рай. Не си мисли, че имаш удачна логика. Създаваш илюзията, че някъде има рай, но в главата ти остава ад и с този ум навсякъде ще е ад.
 • Постоянно обвиняваш другите. С това си създаваш чувството, че си прав. Не ти, а другия е направил нещо неправилно. Така подхожда твоят ум, че за всичко гадно е виновен някой друг.
 • Твоят ум е препятствие да откриеш истината. Длъжен си да осъзнаеш, че каквото и да ти се случи, при каквито ще обстоятелства, отговорен си само ти. Никой друг!
 • Ако ти отговаряш, тогава можеш да постигнеш всичко. Но ако друг отговаря, не чакай някой да постави твоите интереси над неговите и да ти свърши всичката работа.
 • Каквото и да направиш, ако не поемеш отговорността върху себе си за своя живот, ще останеш самотен и страдащ.

Бъди отговорен, защото само тогава можеш да промениш света.

Можеш да направиш нещо сам. Не можеш да промениш никого в този свят, колкото и да се стараеш. Може да промениш само себе си. Това е единствената възможна революция и трансформация-твоята.

Но за това може да се мисли само, когато се чувстваме отговорни!

               До нови срещи! Сподели с приятел!

                         Гледайте нещо прекрасно!

The Mountain from TSO Photography on Vimeo.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *