Звукова гимнастика за самолечение

Преди много векове монасите от тибетските храмове са разработили уникален метод за нормализиране на работата на всички телесни системи — така наречената „Звукова гимнастика“, която има колосална здравословна стойност.

Това е пеенето на отделни речеви звуци в определена последователност. Сега тази практика се провежда във всички будистки храмове. Предлагаме на вашето внимание практическо упражнение — „Звукова гимнастика“, подобно на тибетското, за самолечение.

Звуковата гимнастика се прави сутрин и вечер.

Сутрин е необходимо да «събудим» (активираме) тялото си, да настроим всички органи на здравословна работа. Необходимо е да повлияете на звуковите вибрации на вашия собствен глас върху определени органи, пеещи звуци. Броят на повторенията на всеки звук трябва да е нечетен (1,3,5…).

1) Трябва да започнете със звука «А»,

насочени към сърцето.

Тази вибрация ще засили чувството на радост. Този звук засяга и тънките черва, тъй като е сдвоен орган на сърцето.

2) След това се пее звукът «И».

Събужда далака

повишаване качеството на гъвкавост. Лечебният ефект от тази вибрация се простира върху стомаха, повишавайки качеството на толерантност и приемане на други хора.

3) Звукът «O» насища белите дробове,

прави мислите лесни, облекчава старите емоции. Белите дробове са свързани с дебелото черво.

4) Звукът «У» засяга бъбреците,

активирайки процесите на подмладяване на тялото, помага да се отървете от емоциите на тъга и страх. Здравата функция на бъбреците и пикочния мехур помага да се възстанови чувствителността и нежността.

5) Звукът «Е» е насочен към черния дроб,

активира обработката на гняв, гняв, непоносимост. Звукът «Е» също нормализира жлъчния мехур. Той е много полезен за „жлъчни“ (ядосани) хора.

6) Когато попълвате кръга, не забравяйте да повторите звука «А».

Можете да скандирате няколко пъти, като запазите повторенията. Същото упражнение може да се използва за освобождаване на тялото от ненужни емоции, натрупани през деня.

Вечерната схема е същата,

но броят на скандирането на всеки звук е четен (2,4,6 …).

Звуковата гимнастика може да се използва ефективно през целия ден.

Просто трябва да следвате следните правила:

За да ободрите тялото, да му дадете сила, наблюдавайте странните повторения на звуците.

Ако искате да увеличите съпротивлението на тялото и да го настроите за дългосрочна работа, спазвайте паритета на повторенията.

За да умножите ефекта на звука,

направете следното:

Преди да скандирате, поставете ръцете си в областта на съответния орган (например сърцето), вдишайте през носа, представете си как органът е изпълнен с ярка слънчева светлина, след това издишайте през устата и скандирайте звука «А» , представяйки си как слънчевата светлина се разпространява в тялото (във вечерната версия — органът трябва да се напълни със сребриста, хладна лунна светлина).

Следващият орган е далакът, звукът „И“. Направете същото с него и с всички останали звуци, както със звука «А».

КЪСМЕТ!

   Статията е превод от тази на Доктор Ангелина Пасхалиди.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *